home
Canyoneer Canyoning slide Rappel techniek dag academy

CANYONING OPLEIDINGEN VAN BEGINNEND CANYONEER TOT PROFESSIONELE GIDS

CANYONEER OPLEIDINGEN

Bij de Canyoneer-opleidingen leren de deelnemers alle technieken die nodig zijn om zelfstandig canyons te kunnen afdalen. Dit opleidingstraject is opgedeeld in vier niveaus:  “Canyoneer Rope 1 - 2 - 3 en 4”. In het eerste niveau leer je de basistechnieken van de sport. Dit zal je toelaten om binnen een team canyoneers te functioneren en eenvoudige tot licht gevorderde canyons te verkennen. In de volgende drie niveaus krijg je steeds meer en moeilijkere technieken aangeleerd zodat je steeds moeilijkere canyons zelfstandig kan afdalen. Zelfstandig afdalen betekent dat je overal ter wereld zonder gids, met mede-canyoneers, canyons van jouw niveau kan afdalen. Het niveau wordt bepaald door het Rope-niveau dat je bezit. Canyoneer Rope opleidingen: niveaus en bevoegdheden.

CANYONING GIDS OPLEIDINGEN

Wanneer je maar niet genoeg krijgt van de canyoningsport en het jou aanspreekt deze passie over te brengen op anderen is het mogelijk om je te specialiseren in het begeleidingsaspect. Voorbereiding, veiligheid tijdens begeleiding en groepsdynamiek staan hierbij centraal. Deze opleiding wordt gegeven door Sport Vlaanderen ‘Initiator Canyoning’ en stelt je na het afronden van de opleiding in staat groepen te begeleiden in canyons tot het niveau 3.3.III en de basislessen te geven aan de startende Canyoneer.

Om aan de initiator cursus te beginnen dien je eerst de nodige technische bagage (Rope 2 & 3) en een palmares op te bouwen. X-Academy wil als club technisch en didactisch ondersteuning bieden aan kandidaten.

Meer info over begeleidingsopleidingen kan je terugvinden op de website van de Klim- en bergsportfederatie of Sport Vlaanderen.